jobsøgning

A-kassen Det Faglige Hus

A-kassen det faglige hus kan hjælpe dig hvis du bliver arbejdsløs

Det faglige hus er en af de mange konkurrenter til den almindelige etablerede fagforening og kaldes derfor et gult fagforbund. Det er en lånmodtagerforening som går ud på at hjælpe sine medlemmer til flest mulige fordele ude på arbejdsmarkedet.

Hvor kommer a kasser som det faglige hus fra ?

Dette udspringer af en gammel dansk tradition for fagforeninger og fagforbund som starter helt tilbage fra arbejderbevægelsen græsrødder og start i 1800 tallet hvor de første arbejder partier begyndte at skyde op og tale de traditionelt svagt stillede arbejdere. Disse arbejdere var kommet til med den industrielle revolution hvor de nye teknologiske landvindinger specielt dampmotoren satte gang i den industrielle udvikling og masseproduktion skabte et behov for arbejdere inde i de store byer og mange byer voksede med eksplosiv kraft disse år. Dette gjorde så at arbejder kvarterer skød op som padehatte på en våd græseng over det hele og at bo i disse kvarterer var ikke noget for sarte sjæle. Hele familier på op til 10 kunne bo i små to værelses lejligheder og der var ikke gode sanitære forhold for nogle over hoved. Normalt var toilettet en spand som stod nede i gården, så hver gang man skulle på toilettet var man nød til at gå ned af trappen og på dasset. Den skulle selvfølgelig tømmes og det var en væmmelig oplevelse. Disse forhold kæmpede arbejdernes partier og fagforbund som a kassen det faglige hus for at få afskaffet, og vi kan blandt andet takke dem for at vi i dag har et meget mere lige samfund hvor alle mere eller mindre har det godt og slipper for at bo ti mennesker i en lille bitte lejlighed.

Hvad kan A-kassen det faglige hus hjælpe dig med den dag i dag

Der er sikkert mange som går rundt med følelsen af at man ikke kan bruge en a kasse og fagforbund i et moderne velfærdssamfund som det som vi har nu til dags. Men det kan de faktisk godt. Vidste du at de inklusiv det faglige hus laver de overenskomster som sikre at lønmodtageren får den løn som de fortjener og at den føler priserne sådan at når der er inflation i kronen og priserne går op, så går deres lønninger også således ligeså meget op. Der er mange som ikke har meldt sig ind i en a kasse og det er decideret dumt for hvis du bliver fyret fra dit job, dette kan ikke blot ske fordi du er et dræn og ikke kan finde ud af dit job, dette kan sagtens også ske på grund af økonomiske problemer i din virksomhed som så påkræver at der kommer nedskæringer. Og når der bliver råbt nedskæringer er det tit lønmodtagerne som ryger da de står for en stor post på det månedlig budget for virksomheden. Hvis du ikke har meldt dig ind i A-kassen det faglige hus vil du stå markant dårligere end dem som har gjort det.

Klik her for at læse mere.