strøm

Eleftersyn anbefales hvis du har fået ny bolig

At få et eleftersyn i sin bolig er kun en god ide, da man på den måde har sikret sig bedt muligt mod ubehagelige overraskelser. I denne forbindelse er det anbefalelsesværdigt at tilkalde en professionel elektriker, da de har den fornødne viden gennem deres uddannelse og erfaring til at kunne tilse de forskellige el-installationer i boligen på den bedst mulige måde.

Eleftersyn er vigtigt hvis du har fået ny bolig

Et eleftersyn fungerer i korte træk ved at elektrikeren efterser elinstallationerne ved at åbne dem for at tjekke hvordan det hele ser ud bag dem. Og det er netop alt det der sker bag om det som man typisk kan se i sin hverdag der er det vigtige: her er det nemlig at en kortslutning eller andet kan forekomme, hvilket kan indebære en seriøs risiko. Er du flyttet ind i en ny bolig uden at have fået et eleftersyn, så er det også her en rigtigt god ide at gøre det: du kan ikke vide om der kunne være nogle ulovlige eller usikre opsætninger bag elinstallationerne, da det ikke er sikkert om den tidligere ejer eller lejer har været lidt for ”gør det selv” og derved lavet nogle lidt for lette løsninger. En let og kortsigtet løsning kan sikkert have været smart i øjeblikket for den tidligere beboer, men på den lange bane kan det være en stor risiko for dig som nu har overtaget boligen og som skal bo i den i længere tid.

Det er desuden en ganske god ide at tjekke disse ting hvis man har købt en bolig, da den tidligere fraflyttede ejer er ansvarlig for fejl og mangler i ejendommen i op til 10 år efter at han eller hun har solgt den videre til dig. I denne forstand kan du roligt lave et eleftersyn, da regningen ikke tilkommer dig, hvis der er lavet noget helt forkert. Dog er det en god ide at gøre det så snart du er flyttet ind, da det jo skal kunne bevises at opsætningen er lavet af den tidligere ejer og ikke dig selv.

En systematisk metode bærer alle eleftersyn

Når et eleftersyn forekommer, vil elektrikeren gå frem efter en systematisk metode som han eller hun er grundigt oplært i. For eksempel bliver de forskellige eltavler kontrolleret, og boligen fejlstrømsafbrydere bliver tjekket grundigt, da dette er aldeles vigigt. Derudover bliver der kigget bag elinstallationerne, for eksempel bag stikkontakter eller andet hvor der er en tilgang til elektricitet. At kigge bag facaden, så at sige, er en essentiel del af at kunne kontrollere det maskineri der holder det hele i gang: for at beskrive det billedligt, så selvom det er urskiven der er den synlige del af et ur, så er det selve urværket med tandhjul og fjedre som er det der udgør hele urets funktionalitet – og er derved også det, som i sidste ende betinger hvad der fremvises på urskiven. Overfladen af tingene kan således vildlede, og man må skille tingene ad for at være sikker. Når det gælder elektricitet kan dette dog være ret farligt og netop derfor er det kun anbefalelsesværdigt at bruge en elektriker til dette.