Glad kunde hos tandlægen

Gør det til en leg at gå til tandlæge med det rette personale

Det er nok de færreste der synes, at det ligefrem er en fornøjelse at gå til tandlægen. I de bedste tilfælde er det bare lige at få kigget tænderne igennem og så er man ellers ude af døren igen – ingen problem! Hvis det dog er lidt mere omfattende, så kan det godt begynde at blive en smule ubehageligt og så er det ikke altid lige sjovt. Hvis der f.eks. skal laves huller, tages røntgen eller laves andet arbejde på tænderne, så synes mange at det er ubehageligt og at det ikke er noget, som de ønsker at være med til. Og som om det ikke skulle være nok at komme sådan en knap så dejlig oplevelse igennem, så ender det med at koste en masse penge også. Heldigvis kan man dog relativt nemt slippe af med disse problemer. Du kommer nok aldrig til helt at elske tandlægen og gratis bliver det heller ikke, men det kan blive meget bedre!

Sådan overkommer man sin lille skræk for at tage til tandlæge

Tandlægeskræk opstår af mange forskellige grunde og det er faktisk en meget almindelig ting. Det kommer også i mange forskellige variationer. Nogen synes bare det er ubehageligt at få jaget en masse metalværktøj ind i munden, hvor andre er direkte rædselsslagne for at sætte sig i stolen. Nøglen til at komme sig over skrækken er, at man skal finde en tandlæge som man er tryg ved. Det er altså primært personen som behandler, som her er i fokus. Det hjælper også ofte, at tandlægen ved at du har tandlægeskræk, da de så kan gøre deres bedste for at gøre det nemt for dig. De har prøvet det før og ved godt, hvornår det ikke er så sjovt. Hvis du har en tandlæge du stoler på og er tryg ved, så kan man også være mere rolig under selve behandlingen, da man er sikker på, at der ikke sker noget, som man ikke er klar over. Det hjælper mange ud af deres skræk for tandlægen.

Det behøver ikke at være dyrt at gå til tandlæge

Den anden lidt sure ting ved tandlægen er, at det ofte koster en del penge. Mange undrer sig over, at det ikke er en del af den offentlige sygesikring – selvom det i stor grad faktisk er! Hvis du betaler for mange penge for tandlægen, så kan man først og fremmest kigge efter en billigere. De fleste koster dog nogenlunde det samme. Et alternativ her er i stedet, at man undersøger muligheder for en forsikring. Der findes adskillige private sygesikringer, som gør det væsentligt billigere at tage til tandlægen – specielt hvis man ofte får lavet arbejde på tænderne. Hvis du er studerende eller ikke har en særlig høj indkomst, så kan det i nogle tilfælde også lade sig gøre at søge om støtte hos kommunen. Hvis du f.eks. får lavet tænder til flere tusinde kroner, men simpelthen ikke har de penge, så kan kommunen være en stor hjælp.