Idéer til sunde opskrifter

Langt de fleste mennesker flytter hjemmefra med nogle eller en del opskrifter fra sin mors eller fars køkken, men ofte er disse opskrifter ikke videre sunde, især danske opskrifter har en tendens til at indeholde ingredienser som fløde, stivelse, kulhydrater og en masse fedtstof f.eks. i form af margarine. Man ønsker at have en sund livsstil, denne fås dog ikke kun ved at motionere dagligt, eller 2-3 gange om ugen, en sund livsstil fås ved at kigge på de basale ting først – vi bliver nemlig hvad vi spiser!

Det kan derfor være nyttigt en gang imellem at stoppe op og revurdere sin opskriftsamling, måske skal der en kostomlægning til, for at man får den livsstil man ønsker.

Sunde opskrifter til din livsstil.

Der findes mange holdninger til hvad en sund opskrift er, men der er en forklaring bag galskaben, for der findes sunde opskrifter, der passer til forskellige livsstile. Har man diabetes skal sund mad f.eks. indeholde en god mængde stivelse, og samtidig have en lav beholdning af kulhydrater, hvis man træner meget og ønsker at opbygge store mængder muskelmasse skal ens kost indeholde store mængder protein og kulhydrat, da det er disse der medvirker til at muskelmassen kan vokse. Har man problemer med at tabe sig, enten på grund af stofskiftet, hormonforstyrrelser osv. skal man undgå kulhydrater, stivelse og mindske sin indtagelse af protein.

Find de sunde opskrifter.

Hvis man ønsker at omlægge sin kost benytter mange sig af diætister, men det er de færreste diætister, der rent faktisk ligger inde med en opskriftsamling, man kan følge til punkt og prikke. Besøger man en diætist vil man få udleveret en kostplan, men ikke deciderede opskrifter. Man kan bruge internettet eller biblioteker til at finde nye sunde opskrifter, dog skal man ikke tage det første og bedste, da forfatterne bag opskrifterne kan have hver sin mening og holdning til hvad sund mad er. Man bør først undersøge hvilken livsstilsgruppe man hører under og derefter lave en specifik søgning f.eks. på internettet, det kan være man her falder over en bog eller en hjemmeside med opskrifter, der er som skræddersyet til en. Ønsker man at starte i det små kan man prøve at nytænke nogle af sine gamle opskrifter, man kan f.eks. udskifte creme fraichen i køleskabet med skyr, bruge minarine i stedet for margarine også huske at salt binder fedtstof, og skære ned på forbruget heraf.