Er Jürgen Klopp manden, der kan løfte Liverpool?

Liverpools manager Jürgen Klopp kan være manden, der vinder trofæerne tilbage til Merseyside.

 

De fleste kender historien om Liverpools mange triumfer op gennem 70’erne og 80’erne. Men i de senere år har historien været en anden.

 

Folk der har ledt efter spilforslag på Liverpool, har med garanti fundet høje odds på, at de skulle snuppe mesterskabet. Trofæerne står ikke længere i kø for at blive taget med hjem til Merseyside, og det gyldne år har været fulgt af trofæmagre tider.

 

Men nu er løsningen kommet.

 

Den karismatiske manager Jürgen Klopp kan nemlig være manden, der igen får sølvtøj til den traditionsrige klub. Siden den 8. oktober 2015 har tyskeren stået i spidsen for Liverpool. Og siden da har pilen kun peget fremad for ’De røde’.

 

Klopp har ikke nogen nævneværdig erfaring som spiller, da han blot optrådte i en række amatørklubber som spiller, før han i 1990 skiftede til Mainz 05.

 

Her nåede Klopp at spille mere end 300 gange for klubben i en periode over 11 år. Derfor må han trods alt siges at have prøvet lidt mere end intet som fodboldspiller, før han kastede sig over trænergerningen, der nu har bragt ham helt til Liverpool.

 

Mainz 05 var også den første klub, som Klopp stod i spidsen for som træner. Efter den aktive karriere var overstået, blev han bedt om at være førsteholdstræner for klubben. Klopp blev i den lille tyske klub i syv sæsoner, før han rykkede videre til Borussia Dortmund for senere at tage tøjlerne i den engelske storklub.

 

I Dortmund nåede Klopp at fejre store triumfer og vinde mesterskabet, før han pakkede tasken og rejste mod nord til Liverpool. Med den erfaring i bagagen er det derfor ikke usandsynligt, at han kan være med til at vinde trofæer i det engelske også.

 

Det er også noget ledelsen i Liverpool tror på. Og i sommeren 2016 gav de den karismatiske tysker en kontraktforlængelse på yderligere seks år, selvom han endnu ikke havde vundet en pokal til klubben.

 

To måneder senere kvitterede Klopp dog ved at vinde prisen som ’Månedens manager i Premier League’ for første gang i karrieren.

 

Hvorfor vinder Klopp trofæer til Liverpool?

 

For udenforstående kan det være svært at se, hvorfor lige netop Jürgen Klopp kan være manden, der henter trofæer til Liverpool. Men tyskerne besidder en exceptionel mandskabsbehandling, der formår at få det bedste ud af den enkelte spiller, hvilket blandt andet har ført til masser af flotte mål, man kan nyde på video-playeren.

 

Det kunne blandt andet ses, da superstjernen Phillipe Coutinho fortsat var i klubben. Her løftede han spillet til nye højder, før han blev solgt til den spanske storklub FC Barcelona.

 

Efter salget af Coutinho har Klopp på ny formået at rejse Liverpool-holdet, så de stadig må betegnes som værende et hold, der kan konkurrere om det engelske mesterskab inden længe.

 

Stammen på holdet er på plads og med indkøbet af verdens dyreste forsvarsspiller, Virgil van Dijk, har Liverpool også fået den styrmand i forsvaret, der kan være afgørende i de tætte titelkampe, der utvivlsomt vil komme i de kommende år.

 

Samtidig har den tyske træner også prøvet at stå i en mesterskabsafgørende situation, da han tilbage i både 2011 og 2012 vandt mesterskabet med Borussia Dortmund. Den erfaring kan blive afgørende, hvis Liverpool på et tidspunkt kommer tæt på det engelske mesterskab.

 

Derudover har klubben vist, at de er klar til at satse på den tyske manager. Tillid er en vigtig del af moderne fodbold, og den formel ser de ud til at have regnet ud hos de rødklædte. At Klopp får muligheden for at bygge et mesterhold op over en årrække kan blive afgørende for Liverpool.

 

Det samme gjorde sig nemlig gældende i både Mainz 05 og Borussia Dortmund, hvor tyskeren vandt trofæer med et hold, der var bygget omkring unge talenter, som alle senere har fået en stor karriere i europæisk fodbold. Derfor er det ikke usandsynligt, at der inden for en overskuelig