Kettlebells masser træningsmuligheder

På jagt efter et par effektive kettlebells til din træning?

Der findes både gode og dårlige kettlebells, når det kommer til kvaliteten heraf. Det anbefales decideret, at man bruger et par ekstra kroner, når man skal til at anskaffe sig sine egne kettlebells. Det er så at sige en investering! Kettlebells kan bruges som en del af træningen under forskellige øvelser.

Forskellige former af kettlebells

Der findes flere kategorier af kettlebells, som går under navnene: Jern kettlebells, Competition kettlebells, Vinyl kettlebells og Kunststof kettlebells. Forskellen på disse produkter er materialet og kvaliteten.

Der er en del forskel i prisen, men som nævnt, anbefales det, at investere i de dyreste (i dette tilfælde Competition kettlebells) i og med, at kvaliteten altså har meget at sige. Lige præcis Competition kettlebells er lige store uanset, om du anskaffer dig 8, 16 eller 32 kg. Fordelen ved netop dette er, at teknikken hverken skal ændres eller tilpasses undervejs i takt med, at du forøger din egen styrke. Denne variant er desuden tæt på umulig at slå i stykker (eksempelvis i tilfælde af, at de tabes på gulvet), da de er produceret af jern. Omvendt er Kunststof kettlebells skrøbelige, men til gengæld også de billigste af varianterne. Vinyl kettlebells bliver modsat Competition kettlebells større og større jo højere vægtklasse man vælger, men er til gengæld også af god ganske udmærket kvalitet sammen med Jern kettlebells som også varierer i størrelse i takt med vægten.

De nævnte produkter udbydes på SportsAffiliate’s hjemmeside http://www.sportsaffiliate.dk/kettlebells/

Hvor tunge skal mine kettlebells være?

Er man helt ny og ikke har anvendt kettlebells i sin træning før, så anbefales det, at starte ud med en lav vægtklasse. Omkring 8 kilo er en passende startvægt. Er du nybegynder er første step, at få styr på teknikken, hvorefter du kan justere vægten, når du føler dig fortrolig med brugen af kettlebells. Det er også muligt at købe justerbare kettlebells – dog er disse en del dyre en enkeltvægt kettlebells.

Uanset hvad er det naturligvis en individuel sag, hvor mange kilo man skal investere i. Købsbeslutningen handler i bund og grund om den form, som du er i nu og hvor meget styrke du besidder. Tendens er at mænd ofte køber for tunge kettlebells mens kvinder lige omvendt køber for lette.

Den bedste måde, at finde den rette vægt til dig er at prøve det af i det lokale fitnesscenter og på den måde vurdere, hvilken vægtklasse du bør investere i.