Personlig træner uddannelsen

Elsker du at træne, at hjælpe andre og ikke mindst motivere dem, så kan det være, at uddannelsen som personlig træner er noget for dig. Det kræver både dedikation, en sund livsstil og en positiv indstilling at blive uddannet, men hvordan bliver man egentlig uddannet som personlig træner?

Personlig træner uddannelsen kræver, at man både har gennemført grunduddannelsen og fitnessinstruktøruddannelsen, hvor man herefter kan få et certifikat som personlig træner. En personlig træner skal kunne motivere sine kunder, hjælpe dem med at opnå deres mål og være der for dem. På uddannelsen er der derfor stor fokus på disse tre elementer – motivation, træningsplanlægning og træning. Selve uddannelsen tager 75 timer, hvilket svarer ca. 5 uger. På personlig træner uddannelsen lærer man også, hvilken rolle kosten spiller for resultaterne, det er derfor også typisk muligt at få både trænings- og kostprogram af sin personlige træner. Det er muligt at tage uddannelsen gennem diverse udbydere – fitnesscentrene udbyder også mange forskellige uddannelser. Uddannelserne indeholder meget teoretisk viden, men også praktiske elementer. Man lærer, hvordan man skal tilpasse et program til en individuel person og deres behov, samt motivere dem. På denne måde sørges der for, at kunden er stærk nok til at fortsætte, når den personlige træner ikke er til stede. Dette gavner slutresultatet og kundens fremtidige situation.

I takt med den stigende interesse for fitness, sundhed og velvære er der kommet en stigende interesse for personlig træner uddannelsen. Mange har nemlig behov for den ekstra støtte, motivation og ’holde-i-hånden’ ven, som en personlig træner kan give og er. Uddannelsen sørger for, at de studerende er klar til at hjælpe kunderne, når de kommer ud på markedet. Det er både muligt at få job i et fitnesscenter eller starte sig eget. Uddannelsen sørger i hvert fald for, at de studerende får grund indføring i de forskellige elementer og værktøjer, som er relevante inden for branchen. Det er en uddannelse som fokuserer på den teoretiske viden, men de praktiske elementer hjælper de studerende med at blive bedre til at tale med kunderne, når de kommer ud på arbejdsmarkedet efter. De studerende skal afslutte deres forløb med en prøve, som de skal bestå for at få certificeringen, og denne certificering er essentiel for at kunne kalde sig personlig træner, selvom man er uddannet fitnessinstruktør, man skal derfor ikke tro, at man kan kalde sig personlig træner uden man er certificeret inden for præcis dette.

Du kan læse mere om uddannelse til personlig træner her