fluefiskeriet

Prøv kræfter med fluefiskeri

Har du også altid elsket at stresse af med at svinge fiskestangen ved en stille sø i de tidlige morgentimer? Har du så nogensinde overvejet at kaste din kærlighed særligt på fluefiskeri? Så er der en række forskellige elementer, som du måske har brug for at tilføje til dit fiskegrej. Fluefiskeri beskriver, i sin enkelthed, den type fiskeri hvor et lille blikfang sættes på din fiskeline, som skal friste fisken til at hoppe intetanende på krogen. Hvor dette blikfang før i tiden næsten udelukkende efterlignede et insekt, deraf navnet fluefiskeri, kan fluen i dag både ligne alle mulige forskellige slags insekter og småfisk. Dit valg af en flue skal altså stemme overens med hvilken type af smådyr som den fisk du ønsker at fange, normalt plejer at være interesseret i at spise. Derfor er det med fluefiskeri vigtigt at sætte sig ind i præcis hvad den fisk du ønsker at fange spiser, samt vælge hvilke fisk du specifikt ønsker at gå efter at fange.

Udstyr til fluefiskeri

Har du fået lyst til at prøve kræfter med fluefiskeri, så kan det således være en rigtig god idé at få set dig om efter en eller flere flotte fluer, som passer præcis til de fisk du har lyst til at fange. Derudover er der dog også en række andre elementer, som kan være vigtige at have på plads, når du skal i gang med fluefiskeri. Det kan blandt andet være en god idé at investere i et fluehjul, der kan gøre det lettere for dig at få linen med fluen til at flyve langt og let ud over vandet. Udover at have et godt fluehjul, kan det dog også være en god idé at overveje at investere i en rigtig stang, der er specielt beregnet til netop fluefiskeri. En fluestang kan fås i mange forskellige længder, kvaliteter og prisklasser, så det kan være det værd at overveje præcis hvilke behov du har, inden du går ud og køber en fluestang. I dag er det heldigvis blevet let at sammenligne både priser og kvalitet på internettet, så du er sikret den bedste pris.

Kom i gang med fluefiskeri

Det er dog ikke kun fluer, fiskestænger og fluehjul der skal være i orden før du kaster dig ud i det helt store fluefiskeri eventyr. Det er eksempelvis vigtigt at have de helt rigtige kroge, der passer til netop den flue du ønsker at bruge. Der findes eksempelvis kroge til rørfluer og kroge til fluebindning. Derudover er det også vigtigt at have en line til din fiskestang, der passer til netop fluefiskeri. Det er ofte muligt at købe fluesæt, der indeholder flere forskellige elementer som du kan have brug for når du begynder på fluefiskeri og på den måde kan bruges som et slags begynder sæt. Også disse fluesæt kan naturligvis fås i mange forskellige kvaliteter og prisklasser og der kan derfor være en god idé både at overveje hvilket sæt der passer specifikt til dit behov, men også at prøve at se dig lidt omkring på de forskellige netbutikker inden du køber.