Motionscykel

Derfor skal du investere i en motionscykel

Måske er du træt af at besøge fitnesscentret, mens du dog samtidig er vild med den mulige cardiotræning i et sådant center. Frygt ikke. Det er nemlig muligt at investere i fantastiske motionscykler til hjemmet. På den måde kan du opnå den samme gode kredsløbstræning, som du kan i fitnesscentret, dog uden at du behøver at forlade dit hjem.

Gode grunde til at investere i en motionscykel

Med en motionscykel træner du dit kredsløb samt hjerte. Du forbedrer samtidig dit kondital og din maksimale iltoptagelse. Alt dette er enormt gavnligt for dit helbred og din sundhed.

En stor fordel ved cykeltræningen giver sig ved, at det er skånsomt for blandt andet knæene. Døjer du eksempelvis med springerknæ eller har svage ledbånd, så er cyklingen den helt rette cardiotræning for dig. Dette bliver således et rigtig godt alternativ til løbetræning, der modsætningsvis belaster knæene i høj grad grundet de forskellige stød, som går igennem kroppen, når man lander og sætter af.

En tredje fordel ved motionscyklen er desuden, at du ikke har nogle undskyldninger, når vejret er dårligt. For træningen er indendørs, og du behøver derfor ikke at skulle afsted i sne og kulde, som det eksempelvis typisk vil være tilfældet med løbetræning.

Hvis du træner effektivt på kondicyklen, vil du desuden relativt hurtigt kunne se resultater på vægten. For det at cykle er en rigtig effektiv måde at forbrænde fedtsyrer på. På alle modeller kan du desuden regulere belastning og tempo, som det passer dig. På den måde kan du i hele tiden presse dig selv endnu mere end tidligere. Du kan dermed også i hele tiden sætte dig nye mål på cyklen samt opnå disse.

Overvej hvilken motionscykel, der passer bedst til dig

Når du skal til at finde den kondicykel, som passer allerbedst til dig, så er der visse ting, du bør overveje forinden.

Den første overvejelse går naturligvis på, hvad det skal være for en slags cykel. Skal det være en spinningscykel? En cykel designet til genoptræningsprogrammer? Eller skal det være én med ryglæn, dvs. en sofacykel?

Når du har bestemt dig for typen af cyklen, kommer det næste afgørende element: Nemlig hvilke funktioner, motionscyklen skal være udstyret med. Rigtig mange cykler har nemlig et display, der viser forskellige statistikker. Dette gælder blandt andet:

  • Tid: Hvor mange minutter har dit træningspas i alt varet?
  • Hastighed: Med hvor meget fart har du kørt i gennemsnit samt kører netop nu?
  • Kalorier: Hvor mange kalorier har du forbrændt ved dit træningspas?
  • Anden data: Datamåling af forskellige andre elementer.

For dig, for hvem sådanne statistikker fungerer som en motivationsfaktor i din træning, skal du vælge en cykel, der kan vise disse elementer. For dig, der blot er en ”hyggemotionist”, er det dog ikke sikkert, at du finder sådanne data nødvendige for motivationen til din træning.

Som du kan læse, skal du derfor gøre op med dig selv, hvilke behov og ønsker du har til din motionscykel, før du vælger, hvilken du ønsker at investere i.