græsset bliver slået

Få gang i din plæneklipper

Man sidder på sin lille terrasse i Arden og nyder en kop kaffe, mens man nyder den nytilkomne forårssol og det lune vejr, som ikke kan andet end at gøre en i forårshumør. Nu hvor sneen og kulden er væk, så er det tid til at planlægge alle de dejlige aktiviteter der skal foregå i haven i løbet af foråret og sommeren, som kan byde på mange hyggelige stunder. Men inden disse hyggelige stunder kan finde sted, så er det tydeligt, at haven kunne trænge til en kærlig hånd. Buskene er vildere end nogensinde, træernes grene når langt ind i naboens have og ikke mindst græsset står højere end det hidtil har gjort. Det kan være et større projekt at få styr på haven, men man kunne altid starte med græsset og få gang i en plæneklipper.

Når det er svært at starte, så start med plæneklipperen

Det er søndag formiddag, og man er efter lang tid endelig trukket i det praktiske tøj og de mudrede sko, for det er nu at haven skal gennem transformationen fra en vild og busket vinterhave til en passet og sund forår- og sommerhave. Men netop som man står der, og er klar til at forvandle ens have i eksempelvis Arden, så melder uoverskueligheden sig, og man ved slet ikke, hvor man skal starte eller slutte. Men denne problemstilling er ikke ny, da man finder sig i samme problem, når man skal rydde ud i ens garderobe eller skal få styr på sine papirer på kontoret. Det er kun en ting at gøre, og dette er at begynde et sted og fortsætte derfra. I ens have kunne det være oplagt at starte med græsset, da mange danske haver har store arealer med græs. For at få tæmmet græsset skal man have fat i en plæneklipper, som sikkert også kunne trænge til en kærlig hånd i form af olie eller lignende.

Hvilken plæneklipper passer til en have i Arden?

Nu hvor man har besluttet sig for at få styr på det vilde græs, så går man om i skuret for at hente en gammel plæneklipper – men den plæneklipper man finder ude i skuret er langt fra i stand til at få tæmmet ens græs. Men hvis man skal investere i en ny plæneklipper, hvad skal man så købe? Der er uendeligt mange muligheder, da man i dag både kan få gammeldags plæneklippere og nye som har indbygget motor. Når man skal investere i en ny plæneklipper, så skal man først se på havens størrelse og ens egen lyst til at slå græs. Nyder man at gå med sin plæneklipper og slå græsset i solskin, hvor der skal nogle kræfter til, så er det er gammeldags plæneklipper man skal investere i. Men hvis man står og har massevis af kvadratmeter græs der skal slås, og man vil helst have det overstået i en fart eller man har et knæ der driller? Så er det helt sikker en moderne plæneklipper med motor, som man skal investere i, da man sparer tid og ikke mindst kræfter.