vinterdæk

Store vinterdæk mærker i Danmark

Har du fået skiftet til vinterdæk nu? Når temperaturen kommer under de 7 grader og der er vinterføre, anbefaler alle eksperterne, at tiden er inde til at skifte til vinterdæk.

Men det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle de forskellige mærker, der findes på markedet. Her kan du læse om nogle af de helt store mærker indenfor vinterdæk.

Bridgestone vinterdæk

Bridgestone er faktisk en japansk koncern med hovedsæde lige uden for Tokyo. Navnet kommer fra en omskrivning og oversættelse af ”ishibashi” som faktisk betyder ”stone bridge” på japansk.

Bridgestone startede allerede efter 2. verdenskrig med produktion af motorcykler og dæk. Konkurrencen fra Honda, Suzuki og Yamaha blev dog for hård, og virksomheden tjente flere penge på at producere dæk.

Bridgestone overtog i 1988 det amerikanske firma Firestone, og er i dag er Bridgestone verdens største producent af dæk – herunder vinterdæk – i skarp konkurrence med Michelin og Goodyear. Firestone bliver stadigvæk brugt som et mærkenavn.

Bridgestone er kendt for deres regnvejrsdæk til motorsporten, som de også overfører til deres andre vinterdæk.

Michelin vinterdæk

Michelin har hovedsæde i Clermont-Ferrand i Frankrig. Michelin ejer en del mærkevarenavne foruden Michelin navnet – fx Taurus, BFGoodrich, Riken, Uniroyal og Kormoran.

Michelin blev stiftet i 1888 og allerede i 1891 tog virksomheden patent på portable dæk. Michelin er også blevet kendt for, at de i 1946 indførte radialdækket. Virksomheden har fabrikker rundt omkring i verden bl.a. i Tyskland, Frankrig, Brasilien, Japan, Italien og Thailand.

Michelin har nogle meget populære dæk til både våde og tørre veje med nogle rigtig gode vejgreb.

Michelin er verdens 2. største producent af dæk.

Goodyear vinterdæk

Goodyear hedder faktisk ”The Goodyear Tire & Rubber Company” og er en amerikansk virksomhed med hovedsæde i Akron i Ohio USA. Goodyear er i dag den 3. største dækproducent i verden.

Goodyear blev grundlagt i 1898 af stifteren Frank Seiberling. Firmaet har faktisk ingen sammenhæng med Charles Goodyear som opfandt vulkaniseringen af gummi andet end, at man tog navnet efter ham.

Virksomheden er en af de mest succesfulde i Formel 1. De har flere starter, vindere og konstruktions mesterskaber i Formel 1 end nogen anden dækproducent.

Goodyear bliver generelt rost for deres super vejgreb på både tør og våd vej.

Goodyear har indtaget 3. pladsen blandt verdens største producenter af dæk.

Continental vinterdæk

Continental er en tysk virksomhed, der bl.a. producere dæk, bremsesystemer og andet tilbehør til transportindustrien.

Continental blev grundlagt allerede i 1871 som gummifabrikant. Continental har mange mærker som fx Viking, Uniroyal og Barum. Continental har fået rigtig gode anmeldelser for deres ContiForceContact dæk, der har en god kombination af vejgreb på tør vej, lang levetid og styreegenskaber.

De er verdens 4. største producent af dæk.

Pirelli vinterdæk

Verdens 5. største dækproducent er den italienske Pirelli koncern, der specielt er kendt for deres dækproduktion. Hovedsædet er i Milano i Italien.

Virksomheden blev allerede grundlagt i 1872 af Giovanni Battista Pirelli. Pirelli opfandt i 1974 det brede radialdæk. Pirelli har også mærkerne Courier og Ceat.

En god dækfabrikant der har et stort og bredt sortiment.

Læs mere om vinterdæk hos Super Dæk Service.