vindueslås

Giv indbrudstyvene hovedpine med vindueslåse

Danskerne er utrolig gode til at hygge sig og til at have det rart hjemme i deres bolig. Faktisk er danskerne et utrolig hygge-afhængigt folkefærd, og de er utrolig glade for deres hjem. Hjem er det, som man forbinder med frihed, fritid og hygge, og vi er også rigtig gode til det faktisk. Boligen er på mange områder centrum i vores liv, og det er der, vi har vores hjem. Det lyder måske meget indlysende, men det er det faktisk ikke, for i rigtig mange år, og særligt i gamle dage, var boligen ikke altid ensbetydende med, at det var ens hjem. Boligen i gamle dage var tit en rigtig styg omgang at se på, for den var meget tit rigtig trang, og der boede tit mange mennesker på rigtig få kvadratmeter. Derfor opstod der rigtig tit mange sygdomme, og folk fik overhovedet ikke lys og luft nok. Det blev der dog, heldigvis, lavet om på som tiden gik, og man blev mere bevidst om, hvad for nogle mindstekrav alle mennesker havde i forhold til deres levevilkår.

Som tiden er gået er boligen gået hen og blevet vores hjem, hvor vores hjem førhen måske i højere grad var i de sociale sammenhænge, hvor man befandt sig hyppigst, det kunne for eksempel være på værtshuset eller i en forening eller noget andet. Men i dag føler vi os hjemme i vores bolig, og vi er blevet utrolig gode til at indrette vores boliger, sådan at de fremstår hyggelige og sådan, at de er blevet til steder, hvor man har lyst til at opholde sig.

Men når nu vi er blevet så glade for vores bolig, så skal man også passe godt på den, og det kan man for eksempel gøre, hvis man foretager en sikring af vinduer, og det kan man for eksempel gøre med vindueslåse.

Hold uønskede gæster ude

Som rigtig mange allerede ved, så har Danmark en rigtig kedelig statistik, når det kommer til indbrud i private hjem. Faktisk ligger Danmark i den høje ende af skalaen, og det er jo ikke specielt sjovt. Det viser sig også, at det særligt er København, der er udsat.

Når nu danskerne er sådan et hyggeligt folkefærd, som holder meget af deres hjem, så kan et indbrud faktisk føles utrolig grænseoverskridende, fordi man føler, at der har været onde mennesker inde og blande sig i ens liv, og det er virkelig ubehageligt. Men man kan sagtens gøre noget ved det, for eksempel ved at anskaffe sig vindueslåse.

Kan være den store forhindring

Når man skal sikre imod indbrud, så skal man forsøge at tænke som en tyv. Man skal stille spørgsmålet: hvilke områder er de svageste? Sådan finder man ud af, hvad man særlig skal have fokus på at sikre, og blandt andet er det vinduerne, der specielt kan være det svage punkt.

Men man kan virkelig give alle indbrudstyve hovedpine ved at sikre ens vinduer med vindueslåse, for det har vist sig at have en rigtigt stor og god effekt.