transport

Tag en elevator – hvis du tør

Mange mennesker mener, at det altid vil være letteste at tage en elevator frem for trapperne. Det kan vi da også godt sætte os ind i. Men kan du? Mange mennesker har nemlig også en lille fobi. De kan simpelthen ikke klare tanken om, at de skulle gå ind i sådan et lille rum, der bare lukker rundt omkring dem. I virkeligheden har vi også en lille tro på, at alle mennesker finder det bare en lille smule ubehageligt. Helt ærligt, så har vi alle sammen da set nogle ubehagelige videoer, hvor en elevator pludselig gik i stå. Og så kunne de mennesker ellers pænt stå og vente på, at der var nogen, som kunne komme og hjælpe dem. Man kan hurtigt komme til at vente i en elevator i tre timer, hvis man kommer til at sidde fast. Vi kan godt hilse fra nogen, der har prøvet det, og sige at det er noget af det værste, de har prøvet. Af den grund har vi en teori om, at alle er en smule bange for at gå ind i en elevator. Og fred være med det.

Fremkalder en elevator kun frygten for små rum?

Overordnet er folk bange for en elevator, fordi at rummet er så lille. Det fremkalder meget hurtigt en fobi for små rum. Det er yderst let at opleve klaustrofobi, hvis man går ind i en elevator. Derfor er det også det, som de fleste oplever, når de går ind i en elevator. Det er også ret oplagt. For det er da helt bestemt ubehageligt, at man bare bliver lukket inde på den måde. Hvordan kommer man lige ud? Det er med garanti det, der gør rigtig mange mennesker bange. Så det skulle ikke komme bag på os, hvis det også gjaldt dig.

Vi har dog en overbevisning om, at det ikke kun er tanken om det lille rum, der skræmmer folk. Der må være mere til det, end som det sådan lige ser ud. Og vi har en lille ide om, hvad det kan være. Det kan du læse mere om i næste afsnit, hvis du har tiden til det. Ellers kan du gemme det til en anden god gang. Hvor det er lidt lysere udenfor.

En elevator sætter tankerne i gang

Har du set nogle af de mange skræmmende videoer, der ligger på internettet? Her kravler der en uhyggelig pige ind i elevatoren, imens der er helt mørkt. Derefter tænder lyset igen, og dermed kan personen se den uhyggelige pige. De fleste skriger med det samme op. De kan slet ikke være i dem selv. De tror på, at der rent faktisk står et genfærd overfor dem. Men hvordan skulle de ellers kunne tro andet? Vi har en teori om, at det er dette scenarie, som der er mange mennesker der frygter rigtig meget. Det kan vi godt forstå. Det er da også smadder uhyggeligt. Man bare husk på, at det kan slet ikke ske i virkeligheden.

Kilde: http://www.ba-elevator.dk/elevatorer/